Bastukapsel

Bastukapseln är en bastuform med led-terapi där man ligger ner i en kapselliknande bädd. Den arbetar med termisk energi och led-terapi där temperaturen är reglerbar och går att välja mellan 60-90 °C. Att ligga i bastukapseln kan vara ljuvligt avslappnande och härligt avstressande. 

Man blir mjukare i både kropp och sinne när temperaturen i kapseln stiger över 60 grader. Men värmen ger inte bara njutning och välbehag – den stärker även hälsan. Hälsofördelarna av bastukapseln är många:

● Ger kroppen en detoxeffekt och huden lyster
● Förbättrar lymfcirkulationen
● Tar bort toxiner ur kroppen
● Ökar ämnesomsättningen
● Minskar svullnad
● Minskar stress och oro
● Verkar avslappnande
● Minskar muskel- och ledvärk

VAD HJÄLPER LED-TERAPI MED?

● Stimulerar cellerna i huden för ökad vävnadsregeneration
● Stimulerar hudens collagen och elastin för fasthet och elasticitet
● Stimulerar celltillväxten och motverkar antiaging-enzymet
● Effektivt vid blåmärken och svullnad

 

Så vad är det egentligen som händer med oss när vi lägger oss i bastukapseln?

När vi lägger oss i bastukapseln känner vi hur värmen omslutar vår kropp. Led-terapin är igång samtidigt som temperaturen i bastukapseln stiger. Blodcirkulationen stiger och med det så transporteras syret till alla celler på ett mer effektivt sätt. Syre är källan till allt liv. Redan vid 25 års ålder minnskar upptagnigen av syre i kroppen speciellt i huden vilket i sin tur leder till för tidigt åldrande. Hudcellerna som alla andra celler behöver syre för att leva och förnyas. Värmen höjer kroppstemperaturen med ca 1 grad vilket sätter igång svetning och avgifting från toxiner i kroppen. Det är bara att sluta ögonen och njuta. Som tillval kan du välja vår Guldmask, en förstklassig sheet-mask med bio-cillagen som är genomfuktad med ett rikt, krämigt serum med exklusiva ingredienser. En bas och gör huden sammetslen och reducerar fina linjer, rynkor och solskador.